Salı 3 Mart 2015

Bursluluk

İdeal Kolejleri'nde Bursluluk

TEOG'da Başarılı Olanlar - (Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan Teog'da 8. Sınıf Teog Sınav Puanı'na sahip olanlar)
 Bilim-Sanat Alanlarında Ulusal veya Uluslararası Başarı Gösteren - (Bilim-Sanat Alanındaulusal veya uluslararası yarışmalarda ilk üç dereceye giren öğrenciler)
Takım ve Bireysel Spor Dallarında Başarılı Olanlar –
  Şehit ve Gazi Çocukları - - (Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kanunu gereği, Yönetim Kurulu’nun tahsis ettiği kontenjan oranlarında)
 İdeal Kolejleri Bursluluk Sınavı'nda Başarılı Olanlar - (İdeal Kolejleri'nin her yıl dışarıdan katılımcılara yönelik düzenlemiş olduğu Bursluluk Sınavları' na katılarak okullarımız tarafından MEB 8.Sınıf Teog Puan aralıklarına göre belirlenen oranlarda başarılı olan öğrenciler) burs almaya hak kazanırlar.

İdeal Koleji Bursluluk Sınavı

Özel öğretim kurumları yönetmeliğinin 62.maddesi ve ek 1. madde gereği Konya Valiliğinin izni ile okulumuzda Bursluluk Sınavları yapılmaktadır. Bursluluk Sınavları belirlenen takvime göre Meram ilkokul-Meram Ortaokul ve Selçuklu Kolej Binalarımızda yapılmaktadır. Başvurular Sahsen veya http://ibs.ideal.k12.tr adresinden online olarak yapılmaktadır. Sınavla ilgili tüm sorularınız için 444 6 420 nolu telefonumuzu arayabilirsiniz.